אומת הסטארטאפים צומחת ומצטיינת ברעיונות טכנולוגיים רבים, אך לא תמיד כולם מצליחים לקחת את הרעיון ולהפוך אותו למציאות בלי השקעה. בטור החודשי הזה נביא סיכום של חברות הסטארטאפ הישראליות שגייסו החודש השקעות מקרנות, אנג'לים ואפילו מהמדינה.
יש לכם סטארטאפ ואתם רוצים לספר לנו עליו? אתם מוזמנים לשלוח מייל אל info AT geektime.co.il
JoyTunes מגייסת 1.5 מיליון דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית JoyTunes, המפתחת פתרון חינוכי ללימוד כלי נגינה באמצעות משחקי מחשב, השלימה סבב גיוס Seed בסך 1.5 מיליון דולרים. את הסבב הובילו Genesis Partners לצד משקיעים נוספים כגון מנכ"לית Steinway לשעבר דנה מסינה (Dana Messina), ערן שיר – ראש מרכז החדשנות היצירתית ביאהו, Founder Collective, Kaedan Capital, ג'ו לונסדייל אחד ממקימי Palantir Technologies, זוהר גילון ואנג'לים נוספים.
לצד הכרזתה על הגיוס הראשוני, הודיעה החברה גם על השקתה הרשמית של אפליקציית האייפד החדשה שלה, Piano Mania, המיועדת לעזור למשתמשים ברמות מתקדמות ללמוד ולהתאמן בנגינה על הפסנתר, ישירות מהטאבלט.
Roomixer מגייסת 470 אלף דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית Roomixer, העומדת מאחורי פיתוח פתרון אינטרנטי המאפשר למלונות להרוויח כסף מהעברת לקוחות למלונות אחרים עקב תפוסה מלאה, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון בגובה 470 אלף דולרים. את סבב הגיוס הובילו שלושה משקיעים פרטיים מישראל, ארצות הברית ואיטליה. יחד עם הגיוס, הודיעה החברה, בוגרת המחזור השני של תוכנית TheElevator להאצת סטארטאפים, על פתיחתו של פיילוט ראשוני של השירות בעיר אמסטרדם שבהולנד.
Symbolab מגייסת 1.2 מיליון דולרים
Symbolab הישראלית, המפתחת מנוע חיפוש המסוגל לחפש ולפתור משוואות מסובכות תוך הצגה מפורטת של דרך הפתרון הודיעה על השלמת סבב גיוס בהיקף של כ-700 אלף דולרים. בסבב השתתפו משקיעים פרטיים (אנג'לים) ביניהם מיכה מלכה, מנכ"ל הראל פיננסים ובית ההשקעות ספרינט לשעבר, משקיעים יהודים-אנגלים מבריטניה ואנג'לים נוספים מעולם הפיננסים.
סבב הגיוס הראשון של החברה נסגר באפריל 2012 במהלכו גייסה החברה חצי מיליון דולרים מאותם המשקיעים, כך שסך הכספים שהושקעו בחברה הינו 1.2 מיליון דולרים. המטרה של Symbolab היא להפוך את התוכן המדעי לנגיש באופן אוניברסלי, והיא עושה זאת על ידי הרחבת מרחב חיפוש הנתונים על גבי סימנים מדעיים, ביטויים, משוואות ונוסחאות. הפלטפורמה שפיתחה Symbolab מהווה קודם כל מנוע חיפוש המאפשר למשתמשים לחפש הסברים לפתרונות של משוואות ותרגילים מתמטיים שונים תוך שימוש באלגוריתם למידה כללי המשפר את המנוע בצורה מתמדת.
SkyGiraffe משלימה סבב Seed
חברת הסטארטאפ הישראלית SkyGiraffe, המפתחת פלטפורמת ענן לניהול בארגונים, השלימה סבב גיוס Seed. את הסבב הובילה 500 Startups ביחד עם יובל נאמן, לשעבר סגן נשיא במיקרוסופט, ובעוד שסכום הגיוס לא פורסם, הוא מוערך במאות אלפי דולרים.
המוצר של החברה מיועד לעזור לעובדים בארגונים גדולים לגשת אל המידע העסקי ישירות מהמכשירים הסלולריים שלהם, באמצעות אפליקציות המותאמות אישית לצרכיהם. הפלטפורמה מאפשרת למנהלי חנויות להתעדכן מרחוק אודות מלאי המוצרים, העובדים שהגיעו למשמרת, הזמנת מלאי ושאר פעולות אופרטיביית, לצד אפשרות להתקשר וליצור קשר עם העובדים עצמם. החברה מציעה פתרון כולל המציע אפליקציות נייטיב לפלטפורמות אנדרואיד ו-iOS, המתחברות לענן שבתורו מתחבר אל רכיב לוקאלי בארגון, ולמעשה אל כלל המערכות בארגון.
Safe-T מגייסת 5 מיליון דולרים
סייפטי (Safe-T), המפתחת ומספקת פתרונות אבטחת מידע לארגונים, הודיעה על השלמת סבב גיוס שני על סך 5 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הנוכחי הוביל קיבוץ סאסא, הבעלים של חברת פלאסן סאסא שהשתמשה בשירותיה של סייפטי מאז 2009. כחלק מסבב הגיוס הנוכחי מתכננת החברה להמשיך לפתח את מוצריה, להרחיב את פעילות השיווק והמכירות בארץ ובחו"ל, וכמובן להכנס אל שווקים חדשים.
הפלטפורמה אותה מפתחת סייפטי, מציעה חבילת הגנה מקיפה לאבטחת המידע הארגוני, שנועדה להגן על המידע הנשלח בתוך הארגון ומחוצה לו. החבילה מיועדת לעזור לנהל תהליכים ארגוניים עבור כל קובץ או הודעת דואר היוצאים, בהתבסס על מדיניות שיתוף המידע בארגון.
FTBpro מגייסת 5.8 מיליון דולרים
FTBpro הישראלית, המפתחת אתר אינטרנט המחזיק בתוכן גולשים ומתמקד בכדורגל, הודיעה על השלמת סבב גיוס בגובה 5.8 מיליון דולרים, כאשר את סבב הגיוס הובילו קרנות ההון סיכון Gemini Ventures ו-Battery Ventures בנוסף למספר משקיעים פרטיים. זהו סבב הגיוס השני של החברה, לאחר שבשנת 2011 גייסה 300 אלף דולרים במסגרת סבב הסיד מהאנג'לים הפרטיים ארז שחר ובועז דינטי, לשעבר מ-Evergreen בנוסף למספר משקיעים פרטיים נוספים.
החברה מתחזקת את אתר האינטרנט הנישתי שלה המתמקד בענף הכדורגל, המספק למשתמשים שלו מאמרים יומיים אודות קבוצות הכדורגל והליגות השונות במגוון שפות ביניהן אנגלית, ספרדית גרמנית ואיטלקית. האתר מתגאה ברשימה של כ-1,000 כתבים קבועים, אשר מניבים למעלה מ-200 מאמרים יומיים הנכתבים בשפות השונות.
Webflakes משיקה ומגייסת 3 מיליון דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית Webflakes, המפתחת פלטפורמת אינטרנט המנגישה תכנים הזמינים בשפות מסוימות בלבד, לשפה האנגלית, משלימה סבב גיוס ראשון בגובה 3 מיליון דולרים ומשיקה בצורה רשמית את האתר שלה. את סבב הגיוס הובילו Orens Capital, Genesis Partners ומשקיעים פרטיים מוכרים נוספים ביניהם דונלד כץ, Mark Carges, איוש פומברה ההודי, וורן אדלמן וסטיבן גרבינר.
Webflakes מעוניינת לפתור את בעיית מחסום השפה הקיימת כיום בעולם התוכן באמצעות אתר האינטרנט שלה, המעניק לגולשים גישה לתוכן בינלאומי המתורגם ישירות מהמקור אל השפה האנגלית, מבלי לפגוע באמינותו או באופן כתיבתו. החברה פונה בעיקר לשוק הקוראים המתעניין בסגנון חיים אותנטי מסביב לעולם, ומציעה להם תוכן ייחודי מתורגם לאנגלית באמצעות קהילה של חברים דוברי שפות רבות, אשר מטרתם להנגיש את התוכן עבור המשתמשים.
Beyond Verbal מגייסת 2.8 מיליון דולרים
Beyond Verbal, המפתחת טכנולוגיית זיהוי קולי המסוגלת בין היתר לזהות רגשות, הודיעה על השלמת סבב גיוס ראשון (סיד) בגובה 2.8 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הוביל המשקיע הפרטי קנגס רקישב, משקיע קזחסטני מוכר בתעשיית הסטארטאפים שהשקיע בתקופה האחרונה גם ב-TriPlay, Net Element ו-Mobli.
הטכנולוגיה של Beyond Verbal, אותה מפתחת החברה נולדה לפני 18 שנים ונשענת על מחקר של פיזיקאים ונוירופסיכולוגים שבחנו יותר מ-60,000 נבדקים ב-26 שפות מסביב לעולם ומסוגלת לזהות את המנועים הרגשיים המאפשרים למכשירים ולאפליקציות להבין את מצב הרוח של אנשים, את היחס שלהם למוצר ואת אופי קבלת ההחלטות שלהם אך ורק מתוך צורת הדיבור שלהם.
Wochit מגייסת 4.75 מיליון דולר
חברת הסטארטאפ הישראלית Wochit, אשר מאפשרת לבעלי אתרים להעביר דיווחי וידאו טריים בנוגע לנושאים רלוונטיים, הודיעה היום על השלמת סבב גיוס ראשון בגובה 4.75 מיליון דולר. את סבב הגיוס הובילו קרן ההון סיכון Redpoint Ventures, Cedar Fund ו-Greycroft Partners, כאשר הכסף שגויס יאפשר לחברה להתרחב לשותפות תוכן נוספות ולהפעיל את מרכז השיווק והמכירה החדש שפתחה Wochit בניו יורק.
Wochit מעוניינת להקל על בעלי אתרי באמצעות מתן פלטפורמה המאפשרת להם להטמיע סרטוני חדשות, המופקים בצורה כמעט אוטומטית ומבוססים על תכנים כתובים. כך יכולה החברה להציע את העדכונים האחרונים ממגוון קטגוריות חדשותיות, המתעדכנים אוטומטית בכל פעם שיש עדכון או שינוי רלוונטי, מה שחוסך את הצורך בהטמעת סרטונים בכל פעם מחדש.
Any.Do מגייסת 3.5 מיליון דולר
חברת הסטארטאפ הישראלית Any.Do, העומדת מאחורי אפליקציית ניהול המשימות הפופולארית בעלת השם הזהה, הודיעה על השלמת סבב גיוס Seed נוסף על סך 3.5 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה ג'נסיס פרטנרס ביחד עם המשקיעים הקיימים בחברה: Innovation Endeavors (הקרן של אריק שמידט), ג'ו לונסדייל (Joe Lonsdale), בלומברג קפיטל, ג'ו גרינסטיין (Joe Greenstein) ומספר משקיעים נוספים.
החברה מתכננת להשתמש בסכום הכסף הנוכחי על מנת להמשיך ולעזור למשתמשים לעצב ולתכנן את העתיד שלהם בצורה הרבה יותר יעילה, תוך כדי הבנה עמוקה יותר של הצרכים הבסיסיים ומתן עזרה בכל הנוגע לניהול זמן ומשימות.
OwnerListens, שנולדה בחומוסיה בעמק הסיליקון מגייסת מיליון דולר
OwnerListens משלימה סבב סיד בסך מיליון דולרים, כאשר מטרתה העיקרית היא לעזור לשפר את הקשר בין בעלי עסקים לבין לקוחותיהם. את סבב הגיוס הובילו הקרנות הבאות: מנלו וונצ‘רס, פרומוס וונצ‘רס, קומרס וונצ‘רס, סאבטרקשיון קאפיטל, כמו גם האנג‘לים סטיב בלנק, ג‘ף אפשטיין, קארי רוזנצווייג, ומרק אברמוביץ‘. המשמעות מאחורי השמות שהוזכרו כאן היא שהחברה הצליחה לגייס לא מעט גם מחוץ לתחומי גטו הסטארטאפים של פאלו אלטו – מדובר במשקיעים מערים אחרות בקליפורניה, אך גם מניו יורק, שיקגו ופילדלפיה.
הרעיון שמאחורי האפליקציה הוא פשוט: תיבת תגובות שמאפשרת ללקוחות לתקשר באנונימיות עם בעלי העסקים השונים. היא נוסדה כאשר בעלי החומוסיה, אורן דוברונסקי, שם לב שלקוחות המסעדה ביקשו לעתים קרובות לדבר איתו על-מנת להעביר פידבק כלשהו, חיובי או שלילי, אודות המסעדה, אך הבעיה החלה כאשר הוא לא היה במקום. הוא גם גילה שביקורת שלילית, שהינה חיונית מאוד עבור בעלי העסקים, קל יותר להעביר בעילום שם.
סלקיור מקבלת מענק של 1.33 מיליון דולרים מהמדען הראשי
חברת הביוטק הישראלית סלקיור (Cell Cure Neurosciences), המשמשת כחברת בת של ענקית הביוטק BioTime, הודיעה על קבלת מענק בגובה 1.33 מיליון דולרים מהמדען הראשי. הכסף ישמש את החברה לטובת מימון עלויות הפיתוח של המוצר הטיפולי החדש מבית החברה, OpRegen, מבוסס תאים המיועד לטיפול בניוון מולקולרי, מחלת ראייה הקשורה להזדקנות. כמו כן, החברה הודיעה כי תגיש בקשה לפתיחה בניסויים קליניים בבני אדם עוד השנה.
הפלטפורמה הטכנולוגית של סלקיור מבוססת על ייצור מוצרים תאיים שמקורם בתאי גזע, והתוכניות הנוכחיות של החברה כוללות טיפול בניוון מולקולרי, מציאת טיפול לפרקינסון ומציאת תאים שעשויים להיות יעילים לטיפול במחלת הטרשת הנפוצה (ניוון שרירים). בשנים האחרונות, החברה מתמקדת בעיקר בפיתוח טיפולים מבוססי תאי אדם לטיפול במחלות ניווניות של בני אדם.
גריילוק ישראל משקיעה במרקטה 14 מיליון דולרים
קרן ההון סיכון גריילוק ישראל הודיעה על השקעה בפלטפורמת התשלומים האמריקאית Marqeta בהיקף של 14 מיליון דולרים. זהו סבב הגיוס השני של החברה מאמריוויל, קליפורניה לאחר שביוני 2011 גייסה החברה כ-5.56 מיליון דולרים ממקורות שאינם פורסמו.
את הקרן החדשה מנהלים שלושת השותפים המקימים ארז עופר, יורם שניר, מושיק מור, לאורל באודן, רמי פיתאל וארנון דינור. עצם העובדה שהקרן הישראלית החליטה באופן חריג גם להשקיע בחברה לא ישראלית וגם לחרוג מההיקף הרגיל של ההשקעות, מעלה מספר סימני שאלה לגבי המשך מדיניות הקרן בעתיד.
Kryon Systems מגייסת מיליון דולרים
חברת הסטארטאפKryon Systems, המפתחת תוכנות הטמעה ושיפור תהליכים למערכות מידע תפעוליות בארגונים הודיעהעל השלמת סבב גיוס בגובה מיליון דולרים. את סבב הגיוס הובילו משקיעים פרטיים (אנג'לים) מארצות הברית, כאשר הכסף שגויס נועד לצרכי פיתוח, שיווק והמשך גיוס לקוחות בארצות הברית.
חשוב להסביר שהגיוס הנוכחי, הינו רק חלק ראשון מסבב נוסף של החברה, לאחר שבשנת 2010 גייסה החברה כבר סכום 6 מיליון דולרים מחברת האחזקות AJJS וממשקיעים פרטיים נוספים. הגיוס הנוכחי למעשה מביא את סך הכספים שגייסה החברה לכ-7 מיליון דולרים והחברה כעת מחפשת משקיעים נוספים להשלמת הסיבוב שצפוי להיות גבוה יותר באופן משמעותי.
Interlude הישראלית של יוני בלוך מגייסת 16 מיליון דולר
Interlude, המפתחת פלטפורמה אינטראקטיבית לסרטוני וידאו משלימה סבב גיוס המוערך ביותר מ-16.2 מיליון דולרים. החברה, שנוסדה ב-2009 על ידי הזמר הישראלי יוני בלוך, מחזיקה משרדים בקליפורניה, ניו יורק ותל אביב. את סבב הגיוס הובילה זרוע ההון סיכון של אינטל, אינטל קפיטל בהשקעה של 6.5 מיליון דולרים בצוותא עם קרן ההון סיכון מרקר של יובל שחר ואוהד פינקלשטיין, אשר השקיעה בסבב 5 מיליון דולרים. זהו סבב הגיוס השני של החברה, לאחר שבסבב הגיוס הקודם, שהסתיים בשנת 2011 בהובלת קרן ההון סיכון סקויה קפיטל, זוהר גילון וסרגיי גרישין, גייסה Interlude כ-3.2 מיליון דולרים.
החברה זכורה לכולנו מכנס Technomy 2010 שם הציג בלוך את המיזם, וסיפר כי באחד מהפרויקטים האחרונים שביצעה החברה בחו"ל, השיג האתר שהציג קליפ וידאו של 3 דקות מעל למיליון גולשים ייחודיים במשך כחודשיים כאשר זמן השהייה באתר היה קרוב ל-9 דקות, מה שמצביע על כך שגולשים חזרו וצפו בשיר מההתחלה על-מנת ליישם בחירות שונות במהלכו ולראות גרסאות שונות של השיר. כזכור, החברה אף זכתה בתחרות הסטארטאפים שהתקיימה במסגרת הכנס.
Asocs מגייסת 3 מיליון דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית Asocs, המפתחת ומשווקת מעבדי MultiComms שנועדו לאפשר קישוריות חלקה על גבי רשתות אלחוטיות מגוונות. הודיעה בימים האחרונים על השלמת סבב גיוס שלישי בהיקף של 3 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הובילו חברת ההשקעות Taylor Frigon Capital Partners LP, בהשתתפות קרן רודיום של דניאל רקנאטי והמשקיע הפרטי האמריקני ג'ורג' גילדר.
פתרונות העיבוד והתוכנה של החברה נמצאים בפריסה עולמית רחבה, כאשר בין שיתופי הפעולה הבולטים ניתן למצוא את חברת אינטר דיגיטל ומפעילת הסלולר הגדולה בעולם, China Mobile. את הכסף שגייסה Asocs במסגרת סבב הגיוס תתעל החברה לצורך המשך שיתוף הפעולה עם ענקית הסלולר הסינית, China Mobile, איתה עובדת בשיתוף פעולה ואשר הטכנולוגיה שלה תיושם על גבי חוות השרתים של המפעילה הסינית במקום על גבי האנטנות הסלולריות בשטח.
LoyalBlocks מגייסת 9 מיליון דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית LoyalBlocks, שפיתחה מוצר העוזר לבתי עסק להרוויח מנאמנותם של הלקוחות, השלימה את סבב הגיוס הראשון שלה, בסך 9 מיליון דולרים. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה General Catalyst Partners, לצד שני משקיעים נוספים: Founder Collective המשקיעה בדרך כלל בסבבי גיוס ראשונים ו-Gemini Israel Ventures שהשקיעה בסבב ה-Seed של החברה. בנוסף, החברה היא אחת מהחברות שתרמה מהאופציות שלה לקהילה באמצעות קרן תמורה, המאפשרת לחברות סטארטאפ לתרום בחזרה לחברה הישראלית בצורה יצירתית.
חברת LoyalBlocks עומדת מאחורי פיתוח פתרון "All-in-One" המיועד לעזור לעסקים לשווק את עצמם וליצור קהל לקוחות נאמנים החוזרים אל בית העסק שוב ושוב. החברה עושה זאת באמצעות שני מוצרים המשלימים אחד את השני, אפליקציה למובייל ועמדת "צ'ק-אין" בבית העסק, התורמים לא רק לבית העסק, אלא גם ללקוחות עצמם.
WinkApp משלימה סבב גיוס Seed
חברת הסטארטאפ הישראלית WinkApp, המקשרת בין תוכן מודפס לתוכן דיגיטלי, השלימה סבב Seed ראשון בהובלת קרן ההשקעות הישראלית Wadi Ventures. בעוד שסכום העסקה הנוכחית לא פורסם, החברה מתכננת להשתמש בכסף על מנת להמשיך ולפתח את המוצר, ככל הנראה במטרה להשיק את האפליקציה בצורה רשמית אל השוק.
החברה עומדת מאחורי פיתוח אפליקציה סלולרית המקשרת בין תוכן מודפס לתוכן דיגיטלי. כלומר, הטכנולוגיה שפיתחה החברה מאפשרת למשתמשים לקרוא תכנים מעיתון, מגזין או כל דף מודפס ומאפשרת ליוצרי התכנים ליישם באותו טקסט קישורים "מודפסים", בצורה דומה ליישום והצגת קישורים שונים באתרים האינטרנט באמצעות Hyperlinks.
Folloyu משלימה סבב גיוס Seed
Folloyu, העומדת מאחורי פיתוח מוצר המעביר את פעילות הווב של המשתמשים ישירות אל המכשירים הניידים שלהם, משלימה סבב גיוס Seed. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה קרן ההשקעות Wadi Ventures, המתמקדת בחברות סטארטאפ ישראליות בשלבים מוקדמים. סכום העסקה לא נחשף, אך בהתחשב באופן פעולתה של הקרן היחסית חדשה, ניתן להעריך כי מדובר בסכום הנאמד בקרוב לכ-30 אלף דולרים.
המוצר אותו מפתחת Folloyu הישראלית מיועד לבעלי עסקים או בעלי אתרי אינטרנט, המעוניינים להשאיר את גולשיהם מעורבים באתר גם במידה והם עוברים בין המכשירים השונים שבבעלותם. כלומר, במידה ומשתמש מעוניין לבצע רכישה אינטרנטית, או שנמצא באמצע משחק קלפים מקוון וחייב לעזוב את המחשב האישי שלו – הטכנולוגיה תאפשר לו להעביר את התכנים ישירות למכשיר הסמארטפון או הטאבלט, ולהמשיך את הרכישות והמשחקים.
Zula ה(חצי)ישראלית מגייסת 350 אלף דולרים
חברת הסטארטאפ הישראלית Zula, המפתחת פלטפורמה המאפשרת ביצוע שיחות ועידה או טקסט מבוססות ענן, השלימה סבב גיוס על סך 350 אלף דולרים. מאחורי החברה עומדים שני יזמים מוכרים בתעשיית הסטארטאפים הישראלית: ג'ף פולבר, אחד מחלוצי תעשיית ה-VoIP, ויעקב נר-דויד, יזם סדרתי.
הרעיון העומד מאחורי המוצר שמפתחת חברת Zula מזכיר מגוון רחב של שירותים הקיימים כיום, המאפשרים לבצע שיחות קול, טקסט או וידאו מבוססות ענן בין מספר רב של משתמשים ללא קשר למדינה, הפלטפורמה או המערכת בה הם משתמשים. אך בניגוד לשירותים הקיימים, כגון סקייפ, Hangouts או אפילו שירות השיחות שמציעה פייסבוק, הפלטפורמה של Zula אינה דורשת פרטי זיהוי כאלה ואחרים מהמשתמשים.
Imonomy מגייסת 400 אלף דולר
חברת הסטארטאפ הישראלית Imonomy, המפתחת פלטפורמה לניתוח דפי אינטרנט המוסיפה באופן אוטומטי תמונות נטולות זכויות יוצרים ותכנים רלוונטים שילוו את התוכן, הודיעה על השלמת סבב גיוס סיד בגובה 400,000 דולר. את הכסף שנאסף במסגרת סבב הגיוס תשקיע החברה בפיתוח המוצרים הקיימים, כמו כן גם בשיווק ומכירות התחלתיות לפעילות שוטפת של החברה.
בסבב הגיוס השתתפו משקיעים פרטיים (אנג'לים) ביניהם ינון אקסל, לשעבר מנכ"ל קסמבה שנרכשה על ידי LivePerson תמורת 40 מיליון דולרים, לירון רוז, ממייסדי AfterDownload שנרכשה על ידי IronSource תמורת 28 מיליון דולרים, איתי לויתן וטל שקד, שותפים ב-AfterDownload.
Netbus משלימה סבב Seed
חברת הסטארטאפ הישראלית Netbus, המפתחת אפליקציה המספקת מידע בזמן אמת על תנועת האוטובוסים, השלימה את סבב גיוס ה-Seed שלה. את סבב הגיוס הנוכחי הובילו קרן הון סיכון בבעלות חברת Segment יחד עם משקיע פרטי מקיסריה. בעוד שסכום העסקה לא נמסר, הוא מוערך בכמה מאות אלפי דולרים.
החברה מתכננת להשתמש בכסף הנוכחי על מנת להמשיך ולפתח את המוצר שלה, שיושק בשיתוף פעולה עם משרד התחבורה. כמובן שלצד ההתפתחות המקומית מעוניינת החברה להרחיב את שירותיה גם אל מעבר לים, ולעבוד על המודל העסקי שלה שלדבריה לא יפגע במשתמשים.
Webcollage הישראלית נרכשה על ידי Answers.com תמורת 37 מיליון דולרים
חברת Answers.com רוכשת את חברת הסטארטאפ הישראלית Webcollage, המספקת שירות ענן המאפשר לחברות לעדכן חומרים שיווקיים, ישירות באתר האינטרנט של חנויות קמעונאיות. סכום העסקה עומד על כ-37 מליון דולרים, והוא משקף מחיר הפסד למשקיעים השונים בחברה, אשר גייסה עד היום סכום הקרוב ל-50 מיליון דולרים.
Answers.com, גם היא חברה ישראלית במקור, נרכשה בפברואר 2011 תמורת 127 מיליון דולרים על ידי קרן הפרייבט אקוויטי ACVF אשר פיטרה את העובדים הישראלים של החברה וסגרה את מרכז הפיתוח בישראל פחות משנה לאחר הרכישה. כעת, כשנה אחרי סגירת המרכז ולאחר הרכישה של Webcollage, צפויה Answers.com לפתוח את מרכז הפיתוח בישראל מחדש, על-בסיס התשתית של Webcollage שתהפוך להיות זרוע עצמאית ותתמקד בפיתוח שירותי SaaS.
Cortica מגייסת 1.5 מיליון דולר
חברת הסטארטאפ הישראלית קורטיקה (Cortica) משלימה סבב גיוס על סך 1.5 מיליון דולרים. ההשקעה הגיעה מקבוצת Mail.ru, והחברה הישראלית מבהירה כי ההשקעה הינה חלק מסבב השקעות גדול יותר וכי ההשקעה הנוכחית נועדה לפתח את פלטפורמת Image2Text של החברה.
הטכנולוגיה שפיתחה החברה שהעניקה לה את הגיוס הנוכחי, מסוגלת לזהות ולמשוך באופן אוטומטי קונספטים ואלמנטים עיקריים מתמונות וסרטוני וידאו, למפות אותם למילות מפתח טקסטואליות ואף למיין אותם בהתאם לחשיבות שלהם באותה המדיה ממנה נלקחו.